Introductie

Werkgevers dienen steeds creatieve(re) oplossingen te bedenken om (getalenteerde) medewerkers aan hun te binden, want de louter financiële beloningen bieden niet genoeg voldoening om medewerkers bevlogen en productief aan het werk te houden.

Betrokken medewerkers zijn diegene die zich verbonden voelen met, enthousiast zijn over en commitment tonen richting het werk en hun werkgever. Zij leveren een positieve bijdrage aan de organisatie in de vorm van productiviteit, innovatie, groei en winst.

“Ik werk hier om dat ik mij verbonden voel met de purpose van het bedrijf en ik de mogelijkheid krijg mij voortdurend te ontwikkelen. Door autonoom (samen) te werken aan projecten die goed aansluiten bij mijn ambitie, altijd en overal. De ruimte die ik krijg, vertaalt zich direct in mijn inzet voor het bedrijf.”

-Een betrokken medewerker

De leidinggevende heeft hierbij een belangrijke rol.

Hierom!

Productiviteit. Betrokken medewerkers zetten zich vol overgave in voor jouw bedrijf en zijn minder afwezig.

Creativiteit. Betrokken medewerkers zitten goed in hun vel, bedenken nieuwe ideeën en oplossingen.

Gezondheid. Door de aangeboden goede werk/privé balans hebben betrokken medewerkers minder stress, blijven ze positief en in hun kracht.

Loyaliteit. Betrokken medewerkers creëren duurzame arbeidsrelaties.

Klanttevredenheid. De bevlogenheid van betrokken medewerkers zorgt voor betrokken klanten.

Gerelateerde thema’s

Management development
Talentontwikkeling
Mentorschap
Corporate volunteering.

Tips en inspiratie

Blogposts
Uit de pers
Loading RSS Feed

Naar Morgen

Betrokkenheid tonen met medewerkers is een belangrijke leiderschapsvaardigheid en is goed te ontwikkelen. Voorkom quiet quitting, quiet firing, burn-outs of bore-outs! Wanneer start jouw bedrijf?