Reflecteer

Introductie

Zelfreflectie is de tijd nemen voor jezelf om je gedachten te laten gaan over je functioneren en wat je wilt bereiken. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door tijd alleen door te brengen (in solitude), een dagboek bij te houden of met iemand af te spreken die je hierin begeleid.

“Reflection… Looking back so the view looking forward is clearer.”
– Onbekend

Hierom!

Mentale gezondheid. Zelfreflectie verlaagd je stress en angstgevoelens en zorgt voor meer slaap omdat je in control bent. Je denkt tevens niet (of minder) na wat anderen wat jou denken omdat je doet wat voor jou het beste is.

Relaties. Omdat je bereid bent om over jezelf na te denken en te verbeteren investeer je ook in relaties met anderen. Daarnaast ontdek je door te reflecteren in welke relatie je wilt blijven investeren omdat je daar zelf ook beter persoon van wordt.

Jezelf ontdekken. Met zelfreflectie ontdek je je sterke en minder sterke karaktereigenschappen, je talenten, waarden, normen, rituelen die je fijn vindt.

Besluitvaardigheid. De tijd nemen voor jezelf zorgt ervoor dat je goede, weloverwogen besluiten kunt nemen.

Leiderschap. Zelfreflectie zorgt ervoor dat jij de leider blijft van je eigen leven. [bron]

Aan de slag

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen

Aanpak
  1. Toon inzet. Schrijf je doelen op, maak een planning en ga gedisciplineerd aan de slag.
  2. Overwin hindernissen.
  3. Vier je fouten
  4. Zet door
  5. Reflecteer en ga door tot je doel is bereikt.
tips

Meer tips>

uit de pers

Naar de nieuwsfeed>

hulp nodig? bestel ons Werkboek

Met het boek De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap ga jij aan de slag met het versterken van jouw persoonlijk leiderschap. Je ontdekt je talenten en karaktereigenschappen waarmee je het verschil kunt maken. Je maakt kennis met vaardigheden die je nodig hebt om hindernissen te overwinnen, door te zetten en jouw dromen te verwezenlijken. Je leert bovenal dat met jouw inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming?

Inclusief planning- en reflectiepagina’s.

Bekijk het werkboek>