Neem verantwoordelijkheid

Introductie

Verantwoordelijkheid nemen is het besef dat je in iedere situatie waarin je jezelf bevindt een bijdrage hebt als het gaat om de uitkomst/resultaten en dat je die bijdrage erkent. Verantwoordelijkheid nemen vraagt om moed; want je stelt je kwetsbaar op. [bron]

Hierom!

Relaties. Door verantwoordelijkheid te nemen investeer je in relaties. Je bent immers integer, kwetsbaar, open, transparant en je laat merken dat je het beter wilt doen. Tevens laat je anderen zich veilig voelen bij jou.

Persoonlijke groei. Doordat je het besef hebt dat jij een bijdrage levert in situaties zul je je inzetten voor een goed resultaat. Daarnaast ben je bereid om te leren van fouten om ervoor te zorgen dat die een volgende keer niet gemaakt zullen worden.

Mentale gezondheid. Bij het nemen van verantwoordelijkheid neem je de controle over jezelf en dát is goed voor je zelfwaarde, -vertrouwen en algehele welbevinden. [bron]

Aan de slag

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen

Tips

Meer tips>

uit de pers

Met artikelen uit de (internationale) pers inspireren wij jou naar meer persoonlijk leiderschap en een bevlogen bestaan.

Naar de nieuwsfeed>

hulp nodig? bestel ons Werkboek

Met De route naar morgen ga jij aan de slag met het versterken van jouw persoonlijk leiderschap.
Je ontdekt je talenten en karaktereigenschappen waarmee je het verschil kunt maken. Je maakt kennis met vaardigheden die je nodig hebt om hindernissen te overwinnen, door te zetten en jouw dromen te verwezenlijken. Je leert bovenal dat met jouw inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming?

Naar het werkboek>