Denk creatief

Introductie

Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief te denken kun je originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uitdenken. Creativiteit kan betrekking hebben op het denken of op het doen. [bron]

“Creativiteit is een combinatorische kracht: het is ons vermogen om gebruik te maken van onze ‘innerlijke’ pool van bronnen – kennis, inzicht, informatie, inspiratie en alle fragmenten die onze geest bevolken – die we in de loop der jaren hebben verzameld door gewoon aanwezig en levend te zijn en ze op buitengewone nieuwe manieren te combineren.”
— Maria Popova

Hierom!

Mentale gezondheid. The British Journal of Clinical Psychology en de Universiteit van Otago constateren dat mensen die creatieve activiteiten ontplooien meer positieve (en minder negatieve) gevoelens ervaren. Tevens verlagen creatieve activiteiten stressgevoelens.

Ontwikkeling. Creativiteit stimuleert je denkvermogen en helpt je te focussen.

Nieuwe ideeën. Door creatief bezig te zijn leer je om out of the box te treden.

Jezelf zijn. Creativiteit geeft je de kans om je innerlijke zelf te uiten.

Welzijn. Creativiteit kan je leven verlengen. [bron]

Aan de slag

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen

Tips

Meer tips>

Werkboek

Met De route naar morgen kan jij aan de slag met het versterken van jouw persoonlijk leiderschap.
Je ontdekt je talenten en karaktereigenschappen waarmee je het verschil kunt maken. Je maakt kennis met vaardigheden die je nodig hebt om hindernissen te overwinnen, door te zetten en jouw dromen te verwezenlijken. Je leert bovenal dat met jouw inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming?

Bekijk ons werkboek>

Inspiratie

Dagelijks verzamelen wij voor jou artikelen uit de pers over een bevlogen bestaan. Naar de nieuwsfeed>