Algemeen

Wat is betrokkenheid en wat levert het op voor mijn organisatie?
Lees het whitepaper Het belang van betrokkenheid van jouw organisatie. Helemaal gratis!

Hoe betrokken is mijn organisatie nu?
Vul (kosteloos) de quick scan Naar Morgen in en ontdek jouw locatie op De route naar morgen.

Ik wil starten met De route naar morgen maar welke kant moet ik op?
Bekijk onze routekaart; wij wijzen je graag de weg!

Wat kost het creëeren van meer betrokkenheid?
Relatief heel weinig. Wij geloven in eigen verantwoordelijkheid en samenwerking, waardoor je veel activiteiten zelf kunt uitvoeren in jouw organisatie met behulp van onze modulen en waar nodig, extra organisatiecoaching. Onze modulen met vaste prijs zijn op een transparante wijze online te verkrijgen en voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor directie(leden). Want iedereen kan betrokkenheid creëren! Met onze aanpak onderscheiden wij ons van de reguliere organisatieadviesbureaus met partnerconstructies en dure consultants.

Waarom meer betrokkenheid?
Het vergroten van de betrokkenheid in de organisatie is een strategie waarmee jouw bedrijf zich kan blijven aanpassen aan de versnelde dynamiek. Door te handelen vanuit de potentie van jouw medewerkers creër je empowerment, met positief effect op de cultuur, de innovatiekracht en de reputatie van de organisatie. Betrokkenheid zorgt voor veel winst maar krijgt te weinig aandacht. Tot vandaag!

Voor de medewerker

Ben ik een betrokken medewerker?
Ontdek het met onze quick scan!

Hoe betrokken is mijn organisatie?
Om erachter te komen hoe de organisatie betrokken is met medewerkers en stakeholders, faciliteren wij het betrokkenheidsonderzoek.

Hoe kan ik op een duurzame wijze vaardigheden ontwikkelen?
Leg je behoefte neer bij je leidinggevende. Naast het onderwijs zijn ook de Mastermindsessie, of het uitvoeren van vrijwilligerswerk in een non-profitorganisatie interessante mogelijkheden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn behoeften worden gehoord?
Natuurlijk door in gesprek te gaan met je leidinggevende(n), de HR afdeling, de ondernemingsraad of door het invullen van de aanwezige feedbackmogelijkheden. Verder kun je de Quick scan Hoe betrokken ben jij? invullen, met andere geïnteresseerden een Mastermindsessie starten over de aanwezige behoeften en/of attendeer je leidinggevende op Naar Morgen en onze modulen voor Duurzaam leiderschap.

Voor de leidinggevende

Hoe zet ik medewerkers in hun kracht?
Vergroot de betrokkenheid met medewerkers en kies voor het Programma Betrokkenheid in Bedrijf! Lees meer over het programma op www.naarmorgen.nl.

Hoe creëer ik meer (gelijkwaardige samenwerking?
Gebruik Mastermind sessies. Lees er meer over in de whitepaper Vergroot de betrokkenheid in jouw organisatie – start een Mastermind.

Hoe zorg ik voor meer nieuwe ideeen?
Stuur aan op basis van verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen. Belangrijke instrumenten hiervoor zijn coaching (observeren en instructie geven waar nodig,) plannen (gebruik bijvoorbeeld het format Planning Naar Morgen), samenwerken (met behulp van de Mastermindsessie) en feedback (bijvoorbeeld met gesprekken en aanvullend het format feedback). Dit alles wordt aangepakt in de Leergang Duurzaam leiderschap.

Wat voor leidinggevende ben ik?
Check het met de Quick scan Duurzaam leiderschap.

Hoe wordt ik een betere leidinggevende?
Door bereid te zijn om niet alleen naar je eigen behoeften te handelen, maar ook naar de behoeften van anderen. Volg daarna de leergang Duurzaam leiderschap.

Hoe creëer ik meer eigen verantwoordelijkheid?
Leer er alles over in onze leergang Duurzaam Leiderschap of de whitepaper Duurzaam Leiderschap, inclusief leiderschapsprofiel!

Hoe kan ik de maatschappelijke betrokkenheid van mijn organisatie vergroten?
Wij geloven in de kracht van samenwerking. Met het programma Werk met Impact worden jouw medewerkers in de gelegenheid gesteld om zich persoonlijk te ontwikkelen én direct een bijdrage te leveren aan relevante maatschappelijke vraagstukken met de uitvoering van vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties.  

Hoe creëer ik een open en betrokken organisatiecultuur?
Door te handelen vanuit de purpose -en bijhorende kernwaarden- in alle bedrijfsprocessen, leidinggevenden hierop te ontwikkelen en mensen aan te nemen die hier een bijdrage aan willen leveren.