Introductie

Geld verdienen. Voor de medewerker en het bedrijf belangrijke behoeften. Met een arbeidsrelatie vinden zij elkaar. De deal is rond, beide tevreden. Of nog niet?
De wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd wordt steeds belangrijker. Het bedrijf zet met jou in op hogere productiviteit, omzet en winst. En jij hebt behoefte aan betrokkenheid, waardering en persoonlijke groei.

Voor leidinggevenden

De rol van leidinggevenden is tegenwoordig veel meer dan toezichthoudend. Veracht wordt dat ze coachen, inspireren en ontwikkelen te behalen. De transitie is belangrijk voor bedrijven want uit onderzoek blijkt dat een leidinggevende met de juiste vaardigheden een hoger resultaat zorgt op het gebied van productiviteit, winst en medewerkersbetrokkenheid.

Er is dus nog veel winst te behalen door het persoonlijk leiderschap van leidinggevenden te ontwikkelen. Niet alleen interessant voor het bedrijf en de leidinggevende, maar ook voor de medewerkers een welkome investering.

Voor medewerkers

“Ik werk hier om dat ik mij verbonden voel met de purpose van het bedrijf en ik de mogelijkheid krijg mij voortdurend te ontwikkelen. Door autonoom (samen) te werken aan projecten die goed aansluiten bij mijn ambitie, altijd en overal. De ruimte die ik krijg, vertaalt zich direct in mijn inzet voor het bedrijf.”

Een betrokken medewerker

Medewerkers die weten wat ze willen, hun talenten en (sterke en minder sterke) karaktereigenschappen kennen en hiermee het verschil willen maken voor zichzelf én het bedrijf. Houd ze betrokken en aan boord!
Lees hier hoe jouw bedrijf dat voor elkaar krijgt. Lees verder>

Ben jij een leider op de werkvloer? Test jezelf en ontdek welke vaardigheden jij nog kunt versterken!

De route naar morgen

In ons boek De route naar morgen: Werken aan persoonlijk leiderschap worden alle vaardigheden voor de werkvloer behandeld. Met als bestemming bevlogen, betrokken medewerkers die jouw organisatie laten bloeien. Vandaag én morgen.