Introductie

Nieuwsgierigheid is onze natuurlijke behoefte om iets te weten (wat we nog niet weten). Mensen die nieuwsgierig zijn stellen vragen en proberen nieuwe dingen. Het vraagt om moed; nieuwsgierigheid brengt ons buiten onze comfort zone. [bron]

“The future belongs to the curious.”
– Anoniem

Hierom!

Laat dat je niet tegenhouden want nieuwsgierigheid levert je veel op.

Geluk – Nieuwsgierigheid zorgt voor een toename van positieve emoties, minder angst, meer voldoening en welzijn. Daarnaast zorgt geluk ervoor dat we nieuwsgieriger zijn.

Betere prestaties – Onderzoeken tonen aan dat nieuwsgierigheid zorgt voor meer plezier, inzet en betere leerresultaten op school en prestaties op het werk. Als je geïnteresseerd bent in wat je doet, is het gemakkelijker om inzet te tonen en het goed te doen.

Weerbaarbereid – Door nieuwsgierig te zijn kun je goed omgaan met continu veranderende omstandigheden.

Meer empathie – Als we nieuwsgierig zijn naar anderen, ook naar mensen buiten je bekende sociale cirkel, begrijp je anderen beter. Je leert van hun levens, ervaringen, kijk op het leven.

Betere relaties – Wederzijds interesse tonen in elkaar zorgt voor sterke relaties. [bron]

****

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen

Aan de slag

Blogposts

Naar Boukje’s blog>

Werkboek

Met De route naar morgen kan jij aan de slag met het versterken van jouw persoonlijk leiderschap.
Je ontdekt je talenten en karaktereigenschappen waarmee je het verschil kunt maken. Je maakt kennis met vaardigheden die je nodig hebt om hindernissen te overwinnen, door te zetten en jouw dromen te verwezenlijken. Je leert bovenal dat met jouw inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming? Lees verder>