Introductie

Geluk. We zoeken het iedere dag en vinden het uiteindelijk in onszelf. In het zijn wie we willen zijn, in het doen wat we het liefste doen. Persoonlijk leiderschap is daarmee het meest krachtige instrument wat we kunnen inzetten om onze dromen te verwezenlijken.

“Nothing can dim the light that shines from within”.
-Maya Angelou

Jouw leven, jouw route, jouw kracht

Persoonlijk leiderschap vraagt om inzet. Iedere dag, op ieder moment. Het kan hierdoor comfortabel zijn om je te laten leiden door anderen. Iedereen blij, of toch niet?

 • Je leeft andermans leven. Je besteed weinig tot geen tijd aan de dingen waar jij gelukkig van wordt en het verwezenlijken van je eigen dromen.
 • Je wordt lui, zowel fysiek en mentaal. Met het risico op (mentale)gezondheidsklachten.
 • Je krijgt negatieve gevoelens, wordt jaloers, pest anderen.
 • Je voelt je rusteloos en nooit echt voldaan.

Gelukkig geeft persoonlijk leiderschap jou ook veel energie. Als je leiderschap neemt over je eigen leven zul jij namelijk het volgende ervaren:

Je bent meer efficiënt en productief
Je krijgt meer gedaan in dezelfde tijd omdat je weet wat je wilt en je weet met planning en doorzettingsvermogen het voor elkaar weet te krijgen.

Je voelt je gemotiveerd en geïnspireerd
Werken om geld te verdienen verandert naar doen wat je het liefste doet.

Je leven geeft voldoening
Een belangrijk aspect van persoonlijk leiderschap is dat je alle aspecten van je leven aan elkaar verbindt omdat je jouw hart volgt. Altijd en overal.

Je krijgt je leven terug
Als je jezelf leert leiden bewandel je jouw eigen route naar morgen. Vrijheid!

Je presteert beter
Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je jezelf van je beste kant laat zien. Je bent geïnspireerd, bevlogen en toont inzet met als bestemming het verwezenlijken van je droom.

Je blijft mentaal gezond
Als je in je kracht staat kun je de wereld aan. Door persoonlijk leiderschap heb jij alle handvatten om jezelf te leiden. Je hebt de moed om fouten te maken, de kracht om hindernissen te overwinnen en doorzettingsvermogen om jouw bestemming te bereiken. Jouw route, jouw leven, jouw kracht. Lees meer>

Je zet anderen in hun kracht

Door betrokkenheid te tonen met je medewerkers en/of kinderen, benut jij hun potentieel. Hierdoor voelen zij zich bevlogen, voelen zij meer geluk en presteren zij beter. Lees meer>

Don’t wait on a leader…
Look in the mirror, its you!

-Katherine Miracle

Levensstijl leiderschap

Ervaar het zelf en leef als een leider.

 • Je volgt je hart en maakt keuzes die je gelukkig maken.
 • Je kent je talenten en interesses waarmee je het verschil maakt. Voor jezelf én anderen. Je doet iedere dag wat je het liefste doet, je voelt je gelukkig en bevlogen. Je straalt!
 • Je formuleert je doelen om je dromen te verwezenlijken. Je maakt een planning, je hebt focus en doorzettingsvermogen om met je doelen aan de slag te gaan. Iedere dag zet jij stappen naar morgen. En als je iets kunt afvinken, beloon jij jezelf met een #genietmomentje.
 • Je hebt moed en vertrouwen in jezelf om hindernissen te overwinnen en fouten te maken. Je durft kwetsbaar te zijn en het opnieuw te proberen. Je bedenkt (creatieve) oplossingen en je blijft jezelf verbeteren.
 • Je bent positief, dankbaar en lacht (is gezond!).
 • Je voelt je vrij, gelukkig en rijk met jouw #lievelingsmensen, die je steunen en je niet laten afdwalen van jouw route.
 • Je geniet van de kleine momenten, maakt mooie herinneringen en maakt van iedere dag een feest.
 • Je geeft liefde en zet anderen in hun kracht. Door te luisteren waar de mensen om je heen behoeften aan hebben.
 • Je reflecteert dagelijks met jezelf door tijd alleen door te brengen. Lig je op koers? Ben je nog gelukkig? Wat kan anders?

****

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen

Aan de slag

Blogposts

Naar Boukje’s blog>

Werkboek

Met De route naar morgen kan jij aan de slag met het versterken van jouw persoonlijk leiderschap.
Je ontdekt je talenten en karaktereigenschappen waarmee je het verschil kunt maken. Je maakt kennis met vaardigheden die je nodig hebt om hindernissen te overwinnen, door te zetten en jouw dromen te verwezenlijken. Je leert bovenal dat met jouw inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming? Lees verder>

nm

Bronnen en inspiratie

De route naar morgen: Werken aan persoonlijk leiderschap. Boukje van der Pant, 2021.
The inner egde: The 10 practices of personal leadership. Joelle K. Jay, 2009.
Do Good. Live Well Survey 2010, UnitedHealthcare/VolunteerMatch.