Introductie

De medewerkersbetrokkenheid in Nederland is laag. Volgens Gallup’s State of the global workplace (2013) is 9% van de medewerkers betrokken. Zij tonen meer inzet (+57%) en blijven de werkgever trouw (+87%). Per betrokken medewerker levert dit zo’n $2.000,- op.

Wie is de betrokken medewerker?

“Ik werk hier om dat ik mij verbonden voel met de purpose van het bedrijf en ik de mogelijkheid krijg mij voortdurend te ontwikkelen. Door autonoom (samen) te werken aan projecten die goed aansluiten bij mijn ambitie, altijd en overal. De ruimte die ik krijg, vertaalt zich direct in mijn inzet voor het bedrijf”

Ben jij een betrokken medewerker? Laat je inspireren en doe de test!

Inhoud

De test heeft 6 vragen. En omdat wij houden van (persoonlijk) leiderschap en de dag van morgen, ontvang je na het invullen van de test tips die je direct kunt toepassen om de betrokkenheid in de organisatie te vergroten.

Initiatieven

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin je op een dusdanige wijze wordt gewaardeerd op je werk, dat je het ouderschap naar ieders behoefte thuis kunt invullen én eenieder zich continu, op een toegankelijke wijze, kan blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!

Bronnen

(1) PWC, Millennials at work, 2010
(2) James O’Brien, PhD. Amex Open Forum