Introductie

Volgens de laatste officiële meting is slechts 9% van de Nederlandse medewerkers betrokken (Gallup). En dat is schadelijk. Schadelijk voor de winst van het bedrijf, voor de organisatiecultuur en de inzet en loyaliteit van de medewerker. Iedere betrokken medewerker levert veel geld op dus kom in actie!

Inhoud

We kennen ze nog van de middelbare school. De mentor. Iemand die als een meer ervaren persoon een minder ervaren persoon begeleidt (bron: Wikipedia). Wat een waardevolle opdracht! En bijzonder gewenst in organisaties. Het zorgt er namelijk voor dat medewerkers direct goed kunnen worden ingewerkt, betrokken blijven en in hun kracht kunnen blijven functioneren.

Mentors in organisaties:

 • Houd mensen bevlogen
 • Benut ieders potentieel
 • Begeleid van purpose naar impact.
 • Bevordert persoonlijk leiderschap.
 • Helpt met het verwezenlijken van dromen.

Meer informatie over het mentorschap in organisaties lees je in ons gratis whitepaper
Het mentorschap – Groei voor iedereen!

Er is veel werk te verrichten. Want niet iedereen heeft zelf de mogelijkheden om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. En daarmee verliezen we potentieel of talenten die jouw organisatie hard nodig heeft! Daarnaast bespaar je op dure trainingen en voorkom je mislukte promoties, inwerktrajecten en het vertrek van medewerkers.

Kom in actie!

De route Naar Morgen

 1. Start een mastermind, bijvoorbeeld met leidinggevenden, medewerkers, HR, OR en een directielid.
 2. Meet de betrokkenheid, bijvoorbeeld met de uitvoering van een betrokkenheidsonderzoek
 3. Ontwerp een programma met daarin hoe mentoren en gementorde medewerkers te selecteren, de vaste onderdelen van het mentorschap en hoe het mentorschap te evalueren.
 4. Selecteer mentoren (vanuit de organisatie of wellicht daarbuiten, bijvoorbeeld te benaderen via onze databank) en gementorde medewerkers
 5. Start een mastermindgroep voor mentoren om coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen, neem deel aan de mastermindgroep Coaching voor mentoren of Starten met het mentorschap met daarin deelnemers vanuit organisaties.
 6. Registreer voor ons platform Samen naar morgen voor online coaching en inspiratie vanuit andere organisaties.
 7. Start het programma en vraag mentoren als de gementorde medewerkers om feedback.
 8. Meet de impact, evalueer en pas aan.

Of laat je door ons coachen in de Mastermind Organisaties naar betrokkenheid (incompany met begeleiding).

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!