Introductie

Sinds jaar en dag gaat de identiteit van de organisatie over de visie en de missie van de organisatie. Welke richting wil het bedrijf op en hoe wordt daar uitvoering aan gegeven? Om vervolgens kernwaarden te formuleren om de gewenste cultuur mee vast te leggen.

Ondertussen verandert de wereld snel en dienen organisaties zich continu aan te passen voor continuïteit. Om koers te houden is de intrinsieke motivatie, ofwel de ‘purpose’, essentieel. Waarom doen we wat we doen?

Inhoud

Terug naar de kern

Bedrijven met een purpose werken vanuit hun motivatie in alle bedrijfsprocessen, zoals sales, werving & selectie en inkoop. Zij zijn gefocust in hun functioneren en leggen hun hart in de uitvoering van hun activiteiten. De purpose verbindt, wat zorgt voor betrokkenheid. Met de medewerker, de klant, de leverancier en de (internationale) gemeenschap.

Mooier kan het niet worden, want purpose gedreven organisaties blijken ook nog succesvoller.

Meaningful Brand Index

  • 120% presteren merken met een purpose gemiddeld beter dan “traditioneel” denkende en opererende merken.
  • 91% switcht van merk of bedrijf als een ander merk met dezelfde prijs en kwaliteit wel een hoger doel zou nastreven dan enkel winst.
  • 76% zou een bedrijf met een purpose aanbevelen, terwijl tegelijkertijd 90% van de mensen aangeeft een bedrijf te boycotten als zij merken dat ze niet goed handelen op sociaal-maatschappelijk vlak.
  • 81% van de mensen houden rekening met de purpose van een bedrijf als ze ergens gaan solliciteren.

De route Naar Morgen

  1. Organiseer een mastermind, bijvoorbeeld met koplopers, HR, OR en een directielid. Lees het Whitepaper Samen leren en inspireren – start een Mastermind
  2. Formuleer de purpose en kernwaarden van het bedrijf. laat je inspireren door het whitepaper Aan de slag met de purpose en kernwaarden van het bedrijf
  3. Registreer voor ons platform Samen naar morgen voor online coaching en inspiratie vanuit andere organisaties.
  4. Voer de purpose en de kernwaarden door in relevante processen als werving, beoordeling, inkoop, verkoop etc.

 

Of laat je door ons coachen in de Mastermind Organisaties naar betrokkenheid (incompany met begeleiding).

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!