Inleiding

Hoe je kind zichzelf ziet, hangt af van hoe andere mensen op hem reageren. Je kind ontwikkelt zijn zelfbeeld op basis van zijn contact met anderen.

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont vergelijkt het zelfbeeld van je kind met een emmertje. Bij zijn geboorte is het emmertje leeg. Het wordt gevuld door de omgeving: de reacties van de mensen om je kind heen.Wat moet er in het emmertje van je kind? Wat zijn de belangrijkste boodschappen die je je kind kunt meegeven, zodat hij een positief en gezond zelfbeeld opbouwt? Dat zijn er twee:

  1. Ik mag er zijn (zelfwaardering)! Je kind moet voldoende ervaren hebben dat hij ertoe doet, dat hij van waarde is voor degene die voor hem zorgt.
  2. Ik kan het aan (zelfvertrouwen)! Uit onderzoek blijkt verder dat je (jonge) kind zelfvertrouwen opbouwt door je kinderen) te betrekken bij ‘grotemensenwerk’. Moedig hem aan om een klein (niet te moeilijk) taakje op zich te nemen en help hem als dat nodig is. Complimenteer hem als het lukt. Maar ook door met je kind(eren) te praten over dagelijkse gebeurtenissen en je kind(eren) daarbij veel ruimte geeft voor  eigen inbreng. Zo sta je je kind(eren) toe om eigen ideeën te hebben.

Inhoud

In een workshop van twee uur gaan de kinderen aan de slag met zichzelf; wie ben ik en wat vinden ze eigelijk speciaal aan zichzelf? Het resultaat is een mini-me die je kind(eren) aan de andere kinderen, én natuurlijk thuis, trots na afloop presenteert.

Naast knip en plakwerk, levert deze workshop een positieve bijdrage aan de zelfkennis en het zelfvertrouwen van het kind, leert daarover (publiekelijk) te communiceren en voor zichzelf op te komen.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Data en locatie

Er zijn momenteel geen workshops gepland.

De workshop vindt plaats in regio Haaglanden.
Bij minimaal acht deelnemers kan de workshop op verzoek ook elders worden verzorgd. De prijs is dan exclusief reiskosten.

Kosten

De workshop kost €25,- per kind.

Bron