Inleiding

Het houdt ons flink bezig. Onze kinderen met een mening. Het zelf willen uitkiezen van kleding en vrienden, het bepalen van welk voedsel ze eten, het onbeperkt willen kopen van speelgoed, scherm- en bedtijd. En als kinderen opgroeien, worden ook thema’s als privacy en vrijheid van denken in toenemende mate voor kinderen belangrijk.

En alhoewel zij de regels van hun ouders van nature volgen, hebben ook kinderen dromen en wensen voor hun opvoeding en toekomst. Hoe vaak geven we hier de aandacht aan?

Inhoud

In een workshop van twee uur gaan de kinderen met behulp van knip en plakwerk aan de slag met hun dromen en gewenste levensstijl.
Het resultaat is een visiebord, dat een goed beeld geeft van wat de kinderen belangrijk vinden en waar ze van houden. Het visiebord wordt aan het einde van de workshop aan iedereen gepresenteerd. En thuis natuurlijk ook! Om vervolgens samen de gezinscultuur te ontwerpen of aan te passen.

Deze workshop levert een positieve bijdrage aan de identiteitsontwikkeling van kinderen, vergroot hun zelfvertrouwen, hun moed om zichzelf te publiekelijk te presenteren en hierdoor voor zichzelf op te leren komen.

De workshop duurt drie uur en kost €49,00 per deelnemer inclusief hapje en drankje. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De route naar morgen