Coach naar verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

Introductie

Leiderschap gaat over minder controle (micromanagen) en meer coachen naar verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Zodat ook je kinderen zich ontwikkelen als de leider van hun leven. De ruimte die je hiermee geeft is spannend, de opbrengst groot. Bevlogen kinderen die weten wat ze kunnen en willen. Die alles in huis hebben om hun dromen te verwezenlijken.

Hierom!

Bevlogen kinderen. Bevlogenheid zorgt voor betere (mentale) gezondheid en prestaties.

Nieuwsgierigheid. Door te coachen (en niet te bepalen) bevorder je de onderzoekende vaardigheden en open blik van je kind.

Creativiteit. Zelf (of in samenwerking) oplossingen vinden is een essentiële vaardigheid die kinderen leren door ze te coachen. En onmisbaar op de arbeidsmarkt.

Samenwerking. Voor het vinden van oplossingen leren kinderen samenwerken.

Motivatie. Door kinderen zelf de regie te laten nemen over hun leven (binnen de kaders van de gezinscultuur) zijn ze gemotiveerd om daar succesvol in te zijn.

Loyaliteit. Je kinderen zelf de leiding te geven heeft een positief effect op hun loyaliteit aan hun ouders.

Aan de slag

Aanpak
  1. Toon inzet. Schrijf je doelen op, maak een planning en ga gedisciplineerd aan de slag.
  2. Overwin hindernissen.
  3. Vier je fouten
  4. Zet door
  5. Reflecteer en ga door tot je doel is bereikt.

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen

Tips

Meer tips>

Uit de pers

Met artikelen uit de (internationale) pers inspireren wij jou om je medewerkers en/of kinderen te leiden naar een bevlogen bestaan.

Naar de nieuwsfeed>

Inspiratie
hulp nodig? bestel ons Werkboek

Met het boek De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap ontwikkelen ouders op een praktische wijze hun persoonlijk leiderschap en leren ze hoe ze anderen in hun kracht kunnen houden.
Ze ontdekken hun talenten en karaktereigenschappen waarmee ze het verschil kunnen maken. Ze maken kennis met vaardigheden die ze nodig hebben om hindernissen te overwinnen en door te zetten om hun dromen te verwezenlijken. Ze leren bovenal dat met hun inzet álles mogelijk is. Wat wordt jouw bestemming?

Inclusief:

  • Planning- en reflectiepagina’s.
  • Vragenlijst voor het meten van jouw betrokkenheid.

Naar het werkboek>