Bevlogen kinderen

Introductie

Net als bij volwassenen geven leiderschapsvaardigheden ook kinderen de mogelijkheid om van jongs af aan de controle over hun eigen leven te pakken. Ze hebben meer zelfvertrouwen, lossen problemen creatief op, werken samen, ontwikkelen goede (publieke) communicatievaardigheden, hebben meer zelfkennis (van hun sterke en minder sterke karaktereigenschappen) en organisatiekracht, kennen hun talenten, weten wat ze willen bereiken en nemen hun verantwoordelijkheid.

En hiervan profiteert het hele gezin.

  • Betere samenwerking
  • Meer betrokkenheid en respect voor elkaar(s route)
  • Focus en rust
  • Iedereen in hun kracht.

In hoeverre leiderschap wordt ontwikkelt in het gezin hangt sterk af van de keuzes die ouders maken. Welke waarden en normen worden er in het gezin gehanteerd? Voor welke opvoeding op school wordt gekozen? Hoe wordt omgegaan met talentontwikkeling? Welke voorbeeldrol vervullen de ouders?

Aan de slag

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen

Ontwikkeling leiderschapsvaardigheden

Kinderen kunnen zelf hun persoonlijk leiderschap ontwikkelen. Wij inspireren ze hierover op onze kids pagina.

tips

Meer tips>

uit de pers

Naar de nieuwsfeed>

bestel ons werkboek
inspiratie

Met De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap gaan kinderen (8+) aan jij aan de slag met het versterken van hun persoonlijk leiderschap. Ze ontdekken hun talenten en karaktereigenschappen waarmee ze het verschil kunnen maken. Ze maken kennis met vaardigheden die jz nodig hebben om hindernissen te overwinnen, door te zetten en hun dromen te verwezenlijken. Ze leren bovenal dat met hun inzet álles mogelijk is.

Inclusief planning- en reflectiepagina’s.

Naar het werkboek>