Actueel

‘Rage applying’ is de nieuwste trend op TikTok. Dit is het.

Introductie

Solliciteren op een vacature omdat er iets gebeurt is wat medewerkers niet leuk vinden bij hun huidige werkgever; ‘rage applying‘. Na quiet quitting (het minimale doen) en career cushioning (voorbereidingen treffen voor een nieuwe baan tijdens je huidige dienstverband), de nieuwste trend op TikTok waarbij meer salaris en betere arbeidsvoorwaarden op korte termijn het doel is.

De ‘rage applyers’ zijn schadelijk voor iedere organisatie. Met hun ‘woede’ kunnen ze onrust veroorzaken, zowel offline als online. Herken jij ze? Dan kun je dit doen om ze weer bevlogen te krijgen.

Aan de slag

Houdt medewerkers betrokken. Luister en ontdek waar ze behoeften aan hebben. Observeer en reflecteer hun functioneren. Werk samen en waardeer meer.

Faciliteer moderne arbeidsvoorwaarden om nieuwe generaties bevlogen aan je organisatie te kunnen blijven binden, zoals aandacht voor mentale gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, flexibel werken en inclusie. Geef ze autonomie, een luisterend oor en daadkracht.

Voorkom de aanstelling van ‘rage applyers‘. Wees alert en stel de juiste vragen. Bijvoorbeeld hoe ze het verschil gaan maken voor jouw organisatie, of hun talent(en) passen in het team, of ze matchen met de organisatiecultuur en hun visie op de lange termijn.

****

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen


Gerelateerde blogposts

Meer blogposts>


Bron.