Bevlogen medewerkers

Inspiratie voor het mentale gezondheidsprogramma van jouw organisatie

Introductie

Het gaat nooit met iedereen altijd goed. Er zijn zorgen, beperkingen, uitdagingen die ons dagelijks leven kunnen hinderen. De ene persoon ervaart dit heftiger dan de andere persoon. En dat is prima, want iedereen is anders en iedereen hoort erbij.

Met een programma voor mentale gezondheid kun je medewerkers die op enig moment in hun leven worstelen helpen om weer in hun kracht te komen. Daarnaast toont dit initiatief ook nog eens aan dat jouw organisatie zich inzet voor inclusie. Een dubbelslag voor meer bevlogenheid op de werkvloer.

Aan de slag

Met de volgende aandachtspunten kan jouw organisatie starten met een programma voor mentale gezondheid.

Bewegen. Faciliteer mogelijkheden om medewerkers in beweging te houden tijdens de werkdag. Bijvoorbeeld met een (nabijgelegen) sportschool, (uitgestippelde) wandelingen en een ruimte om te dansen (just dance).

Financieel advies. Creëer rust en stabiliteit.

Gezonde voeding. Faciliteer fruit en een gezonde lunch. Daag ze uit om ook thuis hiermee aan de slag te gaan met informatie of een coach.

Persoonlijk leiderschap. Laat medewerkers ontdekken waar ze positieve energie (talenten, hobbies) en negatieve energie van krijgen. Pas werkzaamheden/functies daar zoveel als mogelijk op aan.

Scholing en ontwikkeling. Faciliteer adaptieve mogelijkheden zodat medewerkers kunnen blijven leren (zowel werk- als niet werkgerelateerd).

Mentorprogramma. Koppel medewerkers aan elkaar voor een luisterend oor, hulp en advies.

Community. Creëer een inclusieve community op kantoor. Met ruimte voor gezellig samenzijn (huiskamer), koken, bewegen, creativiteit en uitdaging.

****

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. #naarmorgen


Gerelateerde blogposts

Meer blogposts>