Actueel

Maak het verschil. Dit kun je doen om pestgedrag te voorkomen.

Introductie

Anderen volgen, het gemis aan warmte en geborgenheid, jaloezie..Allemaal redenen om iemand te pesten en je eigen frustraties af te reageren. Op het schoolplein, op de werkvloer, in het gezin en/of op sociale media.

Pesten is iemand herhaaldelijk en over een langere periode zo behandelen dat hij of zij er ernstig onder lijdt. Dat kan gaan van flauwe en gemene opmerkingen tot geweld, uitsluiting en afpersing. Pesten kan mensen die gepest worden tot wanhoop drijven. 

Mind Korrelatie.

De gevolgen voor de ander zijn groot, denk hierbij aan onzekerheid, een laag zelfbeeld, angsten en depressies. Help dit te voorkomen en stop pesten (preventief) waar je maar kan! De volgende tips helpen je op weg.

Aan de slag

Ben het goede voorbeeld. Respecteer anderen, oordeel niet. Stel grenzen en grijp in.

Inlevingsvermogen. Besteed aandacht aan de ontwikkeling van empathie.

Eigen route. Laat ze meer tijd besteden aan (het ontdekken van) hun dromen, talenten en hobbies. Bijvoorbeeld met De route naar morgen.

Positieve aandacht – Geef complimentjes, liefde en tijd.

Toon betrokkenheid. Luister naar hun behoeften en anticipeer.

****

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen


Gerelateerde blogposts