Ben betrokken

Nog veel winst te behalen in het wervingsproces van leidinggevenden

Introductie

Een organisatie waar medewerkers in hun kracht worden gezet zodat zij de beste prestatie kunnen leveren, begint bij het aanstellen van een capabele leidinggevende en niet iemand die het “verdiend”.

Een leidinggevende heeft een belangrijke missie voor de continuïteit van de organisatie; namelijk het creëren van medewerkersbetrokkenheid en het doorontwikkelen van talenten. Zodat medewerkers bevlogen blijven; inzet tonen, nieuwe ideeën blijven bedenken. Iedere dag. Dat is een grote verantwoordelijkheid en verdiend daarom de grootste aandacht in organisaties.

Aan de slag

Door de volgende criteria te hanteren voor leidinggevende posities behoudt jouw organisatie bevlogen en getalenteerde medewerkers. Vandaag én morgen!

Betrokkenheid. Luisteren en handelen naar de behoeften van medewerkers. Hen in hun kracht zetten en laten groeien en bloeien.

Denken aan anderen. De intrinsieke motivatie om het verschil te maken voor een ander door zich in te leven in diegene.

Visie. Een droom heeft voor het team die het team inspireert en uitdaagt en daarmee verantwoordelijkheid neemt voor de continuïteit van het bedrijf, het team en de aardbol.

Vertrouwen. Het goede voorbeeld geven en afspraken nakomen.

Veiligheid. Iemand die de organisatie/teamcultuur (waarden, normen, rituelen, tradities) bewaakt en hiermee iedereen mentaal gezond houdt.

Dankbaarheid. Een leidinggevende geeft anderen complimenten en waardeert inzet en die anderen laat stralen op een podium (ipv zelf de held wil spelen).

Samenwerken. Een leidinggevende die samenwerkt met teamleden voor het beste resultaat

Wendbaar. Inspelen of veranderende omstandigheden of handelen naar nieuwe ideeën van medewerkers.

Authenticiteit. Leidinggevenden zijn zorgzaam, dienstverlenend en zijn intrinsiek gemotiveerd om het verschil te maken voor anderen; medewerkers in hun kracht te zetten, ze te ontwikkelen en te laten stralen.

****

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen


Gerelateerde blogposts

Meer blogposts>