Bevlogen kinderen

De kracht van tradities.

Introductie

Verbondenheid, betrokkenheid, veiligheid..Belangrijke voorwaarden voor ons welbevinden in een relatie, team of gezin. Als daar aan wordt voldaan, durven we onszelf te zijn, doen we ons best en blijven we trouw.

Deze voorwaarden of waarden kun je borgen tradities; een herhaalde activiteit die de waarden en normen van de relatie, organisatie of het gezin weerspiegelen. Tradities geven duidelijkheid en structuur, brengen positiviteit en dus staan ze garant voor een goed gevoel en mooie herinneringen.

Aan de slag

Ontdek je waarden, die van je gezin of organisatie. Schrijf op wat belangrijk is voor jou of de groep.

Bedenk bijpassende activiteiten. Bijvoorbeeld gezamenlijke lunch, borrel of diner op een bepaalde dag (vanuit de waarden betrokkenheid, samenwerken), wandelen (gezondheid, betrokkenheid), legocompetitie (creativiteit, samenwerken).

Houd het simpel en inclusief. Maak tradities toegankelijk voor iedereen.

Ben weerbaar. Sta open voor nieuwe ideeën en houd iedereen betrokken.

Zorg voor continuïteit. Want juist dat is de kracht! van tradities.

****

Geluk is een keuze. Wanneer start jij? #naarmorgen


Relevante blogposts