Inleiding

Geen bedrijf zonder manager. Zij vormen in menig organisatie het fundament; ze houden zich aan de regels en hebben alles onder controle. Werk wordt goed gedelegeerd en de resultaten worden behaald. Er heerst stabiliteit en controle. Jaar in, jaar uit.

Maar het fundament wankelt. De medewerkersbetrokkenheid is laag en dat kost bedrijven een flink kapitaal (wereldwijd slechts 13%). Het rapport State of the American Manager (2015) van Gallup toont aan bij 30% van de niet-betrokken medewerkers de oorzaak is te vinden bij de manager, waarvan slechts 10% de vaardigheden bezit om medewerkers aan te sturen en in hun kracht te zetten.

Het zijn vaardigheden die een directe relatie vormen met medewerkersbetrokkenheid; getalenteerde managers creëren tot 59% meer betrokken medewerkers. Daarnaast realiseren zij voor bedrijven onder andere meer winst, meer productiviteit en meer betrokkenheid, zowel met medewerkers als klanten.

Toch slagen maar weinig bedrijven slagen erin om managers met de juiste talenten aan te stellen. Dat is niet gek; slechts een op de tien managers beschikt van nature over de juiste vaardigheden om leiding te geven.


Categorie:

Persoonlijk leiderschap op de werkvloer

Laatste nieuws over persoonlijk leiderschap op de werkvloer

Meer artikelen


Naar morgen

Gelukkig kunnen vaardigheden worden versterkt, dus kom in actie! Leiderschapsontwikkeling zorgt ervoor dat het bedrijf duurzaam kan blijven groeien en bloeien. Met de betrokken medewerkers als nieuw fundament.

Wij helpen je graag. Met De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap kan iedereen hun persoonlijk leiderschap versterken. Als werkboek verkrijgbaar in de winkel.


Betrokken leidinggevenden hebben betrokken medewerkers. Lees meer>
#naarmorgen