We kennen ze nog van de middelbare school. De mentor. Iemand die als een meer ervaren persoon een minder ervaren persoon begeleidt (bron: Wikipedia). Wat een waardevolle opdracht! En bijzonder gewenst in organisaties. Het zorgt er namelijk voor dat medewerkers direct goed kunnen worden ingewerkt en kunnen blijven groeien en bloeien in hun loopbaan. Maar er is meer.

Mentors in organisaties:

 • Houden medewerkers betrokken
 • Benutten het potentieel van medewerkers
 • Houden medewerkers verbonden aan de purpose en kernwaarden van de organisatie
 • Zorgen voor persoonlijk leiderschap vanaf de indiensttreding van medewerkers
 • Borgen de (gewenste) organisatiecultuur
 • Voorkomen giftige medewerkers
 • Voorkomen verlies aan inzet en productiviteit
 • Voorkomen verlies aan talent.

En het mooie is..het kost niks! Want iedereen kan een mentor zijn. Bijvoorbeeld een collega of leidinggevende van een andere afdeling, of iemand van buiten de organisatie (al dan niet door de medewerker zelf uitgekozen). Belangrijk is de motivatie om anderen te willen begeleiden naar beter, maar ook de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden is een goed argument om het mentorschap aan te gaan.

De route Naar Morgen

 1. Inventariseer de mentoren in jouw organisatie; denk hierbij in het bijzonder aan diegenen waarbij de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden gewenst is.
 2. Start een mastermind voor mentoren om te kunnen groeien in hun rol.
 3. Begin het mentorschap bij nieuwe medewerkers en medewerkers die niet-betrokken zijn, slecht functioneren, giftig gedrag vertonen en talentvol zijn.
 4. Laat de leidinggevende van de betreffende medewerker toezien op de relatie tussen de medewerker en de mentor. Evalueer en zoek eventueel een nieuwe mentor indien het mentorschap niet goed verloopt.
 5. Breidt uit naar behoefte.

Start vandaag nog! En ervaar direct meer betrokkenheid in jouw organisatie.

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!