Het gedrag van leidinggevenden heeft grote invloed op de productiviteit en betrokkenheid van medewerkers. Zo kan bazig gedrag zorgen voor verlies van talent, kennis en inzet. Leiderschap daarentegen, zet medewerkers juist in hun kracht en creëert impact en groei. Voor jezelf, je medewerkers, het bedrijf én de (internationale) gemeenschap. De truc? Empathie. Luister, oordeel niet en toon vaardigheid in het omgaan met emoties.

Toon jij leiderschap? Doe de test!

Het is geen gemakkelijke opgave. Maar met de volgende aanpassingen in je gedrag ontwikkel jij je al tot leider. Probeer het eens!

De route Naar Morgen

  1. Houd van je medewerkers; geef ze de aandacht die ze nodig hebben
  2. Motiveer; bijvoorbeeld met wat humor, informele activiteiten of een (non-financieele) beloning.
  3. Coach; vergroot het potentieel van je medewerkers
  4. Motiveer; bijvoorbeeld met wat humor, informele activiteiten of een (non-financieele) beloning
  5. Werk zoveel mogelijk samen
  6. Handel transparant en stel je kwetsbaar op
  7. Waardeer en geef je medewerkers (opbouwende) feedback
  8. Delegeer werkzaamheden; durf los te laten en bevorder verantwoordelijkheid.

We begeleiden je graag. Download de leergang Persoonlijk leiderschap inclusief (online) coaching, neem deel aan een mastermindgroep of maak een afspraak met een leiderschapscoach.

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin je op een dusdanige wijze wordt gewaardeerd op je werk, dat je het ouderschap naar ieders behoefte thuis kunt invullen én eenieder zich continu, op een toegankelijke wijze, kan blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!