Wellicht heeft jouw organisatie er ook last van. Een medewerker die agressief gedrag vertoont, narcistisch is, niet te vertrouwen of passief is, niet op orde is en weigert te veranderen.

Gedrag dat vaak niet wordt gedetecteerd in wervingstrajecten en wat zich vervolgens als een virus razendsnel kan verspreiden omdat we als leidinggevenden niet meer echt betrokken zijn bij het functioneren van onze medewerkers. We hebben immers genoeg andere prioriteiten.

De route Naar Morgen

Laat je organisatie(cultuur) niet ziek worden. Stop giftig gedrag direct!

  1. Coach bij de eerste giftige signalen; ontdek de oorzaak, bespreek het wenselijke gedrag, vermeld de consequenties en documenteer.
  2. Isoleer de giftige medewerker en focus op de overige teamleden. Voorkom besmetting!https://naarmorgen.nl/wp-admin/edit.php
  3. Geen verandering? Kies voor ontslag. Een investering die loont ($12.500,- per jaar volgens Minor & Housman)!
  4. Pas het wervingstraject aan. Gebruik bijvoorbeeld een 360⋅ scan of test de kernwaarden van de organisatie bij de sollicitant.

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!

Geïnspireerd door Fast Company.