Nog niet alle bedrijven hebben beleid voor de (leiderschaps)ontwikkeling van medewerkers. Natuurlijk zijn er allerlei cursussen te volgen, maar serieus…dat kan meer!

Denk bijvoorbeeld eens aan de rustige zomerperiode, maar ook aan de bestaande goede voorbeelden in de organisatie.

Aan de slag

Het ontwikkelen van medewerkers is echt niet complex en is mogelijk zonder grote investeringen. Laat je inspireren!

Mentorschap. Laat de medewerker vanuit zijn/haar carrièrepad eens meelopen met een andere afdeling of in een andere functie. Kies iemand die de medewerker inspireert, uitdaagt en ontwikkelt. Met dubbel resultaat want de mentor kan zichzelf ook nog eens verder ontwikkelen, op het gebied van coaching bijvoorbeeld.

Werk met Impact. Persoonlijke ontwikkeling én het leveren van een maatschappelijke bijdrage? Het kan! Met Werk met Impact verricht de medewerker vrijwilligerswerk tijdens werktijd. Echt, het werkt uiterst effectief! Bekijk de voordelen maar eens.

Mastermindbijeenkomsten. Leren van en met elkaar. Laat medewerkers samenkomen om vaardigheden te ontwikkelen, waarbij kwetsbaarheid, commitment en de bereidheid om ook een bijdrage te leveren aan andermans ontwikkeling belangrijke ingrediënten zijn. Ontdek de Mastermind!

Uitwisselingsprogramma. Is er een moederbedrijf of een bedrijf waar je een goede relatie mee hebt? Profiteer ervan en ontwikkel een uitwisselingsprogramma. Laat medewerkers snuffelen in andere organisaties, culturen of bij medefunctionarissen en zorg voor waardevolle ervaring voor de medewerker én nieuwe ideeën voor jouw bedrijf.

Stage. We lopen stage tijdens onze studie, waarom niet op de werkvloer? Laat medewerkers voor een bepaalde periode een andere functie bekleden in de organisatie. Bijvoorbeeld in een rustige periode, de zomer! Het vervangen van de directeur of manager, werken op een nevenvestiging of het ontdekken van nieuwe disciplines. Het kan allemaal!

****

Betrokken leidinggevenden hebben bevlogen medewerkers. Wanneer start jij? #naarmorgen


Ook interessant

Betrokkenheid Empathie Gezin Management development Persoonlijk leiderschap Talentontwikkeling Werk

Maak het verschil: Stop pesten (preventief).

Anderen volgen, het gemis aan warmte en geborgenheid, jaloezie..Allemaal redenen om iemand te pesten en je eigen frustraties af te…
Read More
8 tips voor inclusiviteit
Betrokkenheid Empathie Gezin Management development Mentale gezondheid Persoonlijk leiderschap Werk

8 tips voor inclusiviteit

Kunnen zijn wie we zijn, altijd en overal. Inclusiviteit is aan de orde van de dag in ieder(e) organisatie, school…
Read More
Betrokkenheid Empathie Management development Persoonlijk leiderschap Talentontwikkeling Werk

Nog veel winst te behalen in het wervingsproces van leidinggevenden

Een organisatie waar medewerkers in hun kracht worden gezet zodat zij de beste prestatie kunnen leveren, begint bij het aanstellen…
Read More
1 2 3 7