Inleiding

In vele organisaties ontbreekt het nog aan beleid voor de (leiderschaps)ontwikkeling van medewerkers. Natuurlijk zijn er allerlei cursussen te volgen, maar serieus…dat kan meer!

Denk bijvoorbeeld eens aan de rustige zomerperiode, maar ook aan de bestaande goede voorbeelden in de organisatie.

Aan de slag

Het ontwikkelen van medewerkers is echt niet complex en is mogelijk zonder grote investeringen. Laat je inspireren!

Mentorschap

Laat de medewerker vanuit zijn/haar carrièrepad eens meelopen met een andere afdeling of in een andere functie. Kies iemand die de medewerker inspireert, uitdaagt en ontwikkelt. Met dubbel resultaat want de mentor kan zichzelf ook nog eens verder ontwikkelen, op het gebied van coaching bijvoorbeeld.

Werk met Impact

Persoonlijke ontwikkeling én het leveren van een maatschappelijke bijdrage? Het kan! Met Werk met Impact verricht de medewerker vrijwilligerswerk tijdens werktijd. Echt, het werkt uiterst effectief! Bekijk de voordelen maar eens.

Mastermindbijeenkomsten

Leren van en met elkaar. Laat medewerkers samenkomen om vaardigheden te ontwikkelen, waarbij kwetsbaarheid, commitment en de bereidheid om ook een bijdrage te leveren aan andermans ontwikkeling belangrijke ingrediënten zijn. Ontdek de Mastermind!

Uitwisselingsprogramma

Is er een moederbedrijf of een bedrijf waar je een goede relatie mee hebt? Profiteer ervan en ontwikkel een uitwisselingsprogramma. Laat medewerkers snuffelen in andere organisaties, culturen of bij medefunctionarissen en zorg voor waardevolle ervaring voor de medewerker én nieuwe ideeën voor jouw bedrijf.

Stage

We lopen stage tijdens onze studie, waarom niet op de werkvloer? Laat medewerkers voor een bepaalde periode een andere functie bekleden in de organisatie. Bijvoorbeeld in een rustige periode, de zomer! Het vervangen van de directeur of manager, werken op een nevenvestiging of het ontdekken van nieuwe disciplines. Het kan allemaal!


Categorie:

Persoonlijk leiderschap op de werkvloer

Laatste nieuws over persoonlijk leiderschap op de werkvloer

Meer artikelen.


Naar morgen

Betrokkenheid tonen is een leiderschapsvaardigheid komt aan bod in ons boek De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap. Als werkboek nu verkrijgbaar in de winkel.


Betrokken leidinggevenden hebben betrokken medewerkers. Lees meer>
#naarmorgen