Discipline. De belangrijkste vaardigheid als je bepaald gedrag (structureel) wilt ontwikkelen.
Discipline is niet makkelijk. Er zijn hoge bergen en diepe dalen, maar de eindbestemming is helder: Nieuwe kansen. Nieuwe mogelijkheden. Een nieuw leven!

Discipline is a muscle you can exercise and strengthen!

De route Naar Morgen

  1. Creëer een goed moment om te starten. Bijvoorbeeld maandag.
  2. Schrijf je motivatie op en benoem de voordelen. Maak er een mooi geheel van, leef je uit en hang het op!
  3. Plan je dagen vol met wenselijk gedrag
  4. Omgeef jezelf met mensen die het wenselijke gedrag al beheersen. Zoek bijvoorbeeld bepaalde collega’s of vrienden wat vaker op of sluit je aan bij een netwerkorganisatie.
  5. Laat het goede gedrag opnemen in je ontwikkelplan of beoordelingscyclus op je werk
  6. Wapen je tegen verleiding: Benoem je zwakke momenten én activiteiten die je dan kunt gaan ontplooien. Maak afspraken, ga sporten en vermijd alcohol. Gebruik posts-its als herinnering en lees (zoveel mogelijk) je motivatie.
  7. Combineer goed gedrag met iets wat je leuk vind om te doen. Bijvoorbeeld een serie kijken wanneer je de volgende dag aan het plannen bent.
  8. Informeer je naasten en laat ze je helpen
  9. En niet te vergeten: Beloon jezelf! Wel op gepaste wijze uiteraard..

We begeleiden je graag. Download de leergang Persoonlijk leiderschap inclusief online coaching, neem deel aan een mastermindgroep, maak een afspraak met een leiderschapscoach of log in voor contact met gelijkgestemden.

Succes!

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!

Geïnspireerd door CashNet USA.