Ben betrokken

Vijf inspirerende initiatieven voor de ontwikkeling van medewerkers

Introductie

Nog niet alle bedrijven hebben een aanpak voor de (leiderschaps)ontwikkeling van medewerkers. Naast het aanbieden van (online) trainingen en ontwikkelgesprekken zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Mogelijkheden die er tevens voor zorgen dat medewerkers bevlogen aan het werk blijven. Vandaag én morgen.

Aan de slag

Het ontwikkelen van medewerkers is echt niet complex en is mogelijk zonder grote investeringen. Laat je inspireren!

Mentorschap. Laat de medewerker vanuit zijn/haar carrièrepad eens meelopen met een andere afdeling of in een andere functie. Kies iemand die de medewerker inspireert, uitdaagt en ontwikkelt. Met dubbel resultaat want de mentor kan zichzelf ook nog eens verder ontwikkelen, op het gebied van coaching bijvoorbeeld. Lees verder>

Werk met Impact. Persoonlijke ontwikkeling én het leveren van een maatschappelijke bijdrage? Het kan! Met Werk met Impact verricht de medewerker vrijwilligerswerk tijdens werktijd. Bijvoorbeeld in de rustige zomermaanden of rondom kerst. Lees verder>.

Mastermindbijeenkomsten. Leren van en met elkaar. Laat medewerkers samenkomen om vaardigheden te ontwikkelen, waarbij kwetsbaarheid, commitment en de bereidheid om ook een bijdrage te leveren aan andermans ontwikkeling belangrijke ingrediënten zijn. Ontdek de Mastermind!

Uitwisselingsprogramma. Is er een moederbedrijf of een bedrijf waar je een goede relatie mee hebt? Profiteer ervan en ontwikkel een uitwisselingsprogramma. Laat medewerkers snuffelen in andere organisaties, culturen of bij medefunctionarissen en zorg voor waardevolle ervaring voor de medewerker én nieuwe ideeën voor jouw bedrijf.

Stage. We lopen stage tijdens onze studie, waarom niet op de werkvloer? Laat medewerkers een dag (of langer) een andere functie bekleden in de organisatie. Het vervangen van de directeur of manager, werken op een nevenvestiging of het ontdekken van nieuwe disciplines.

****

Leiders houden medewerkers bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen


Gerelateerde blogposts

Meer blogposts>