Ben betrokken

Wie benut jouw potentieel?

Introductie

Zonder dat we het doorhebben ontwikkelen we ons potentieel van jongs af aan. Vanaf de geboorte nemen onze ouders de verantwoordelijkheid om ons interesses te laten verkennen, dan volgen leerkrachten, docenten en professoren die dit verder met ons uitdiepen. Maar dan.

Met een hoofd vol kennis en een hart vol enthousiasme om een waardevolle bijdrage te leveren, staan vele van ons ineens stil. Want welke werkgever benut onze kennis én onze potentie? Ons blijft uitdagen, ons richting geeft en ervoor zorgt dat wij ons gemotiveerd blijven inzetten? Juist ja, waar is die coach?

Diegene die van ons houd, ons ontwikkelt en vooruit brengt. Die de kaders voor ons vaststelt. Diegene die interesse toont, vragen stelt en vertrouwen geeft. Diegene die ons goede voorbeeld is en waarvan wij kunnen leren. Omdat diegene ons observeert en feedback geeft, zich kwetsbaar opstelt (en dus niet verdedigt..) en ons waardeert.

Aan de slag

Ben jij die  leidinggevende die dit direct kan toepassen? Of ben jij diegene met de potentie om dit te doen? Probeer het gewoon, desnoods op kleine schaal, en ervaar de positieve impact! Niet alleen op jouw leven, maar ook op dat van je collega’s, relaties en geliefden. Want coaching creëert:

  • Betere samenwerking, meer steun en betrokkenheid
  • Sterkere relaties, zowel zakelijk als privé
  • Meer geluk en plezier in het werk.

En dat allemaal door jou.

****

Leiders houden zichzelf én anderen bevlogen. Wanneer start jij? #naarmorgen


Gerelateerde blogposts

Meer blogposts>