Het vertrek -of de verminderde loyaliteit- van een goede medewerker heeft behoorlijk wat impact op jouw organisatie. Met uiteraard het verlies van kennis, innovatie én productiviteit, maar wat dacht je van het effect op de organisatiecultuur en klanttevredenheid?

De route Naar Morgen

Het behoud van medewerkers verdient jouw continue aandacht. Voorkom onverwachts vertrek en ontwikkel een aanpak voor het behoud van medewerkers die jij niet wilt verliezen:

  • Zorg voor betrokkenheid bij de purpose van de organisatie: Waarom doen we wat we doen?
  • Werk samen; formuleer doelstellingen en ontwikkelmogelijkheden. Zorg voor regelmatige follow-up en waardering. Creëer mogelijkheden!
  • Luister en geef feedback
  • Bevorder transparantie; voorkom roddel en achterklap!
  • Geef ze hun vrijheid; focus op verantwoordelijkheid en vertrouwen
  • Toon het goede voorbeeld! “Be the leader you wish you had” (Simon Sinek).

Betrokkenheid is een strategie naar morgen. Door te handelen vanuit de potentie van jouw medewerkers creëer je empowerment, met positief effect op de cultuur, de innovatiekracht én de reputatie van de organisatie.

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!