De productiviteit van medewerkers draagt bij aan innovatie, groei en winst. Maar in toenemende mate wordt aangetoond dat onze hedendaagse manier van werken niet gezond en inspirerend is. Flexibel werken doen we dan ook met regelmaat, helaas met negatief effect op de kosten van zowel de werkplek als het bedrijfsrestaurant. Want steeds meer treffen we hier lege plekken.

Files pakken we maar al te graag aan om ons te begeven in hippe koffiebars (of binnenkort gezellige huiskamers van nieuwe netwerkcontacten), tevreden met een fijne oplossing en nog goed voor de productiviteit ook.

Net als de zorg voor kinderen, een moment van rust, sporten en vrijwilligerswerk (tijdens werktijd) zo blijkt. Activiteiten die we nu vaak naast onze baan moeten uitvoeren, vaak zonder het gewenste effect; het welzijn van de medewerker en samenwerking, waarmee we impact creëren voor het bedrijf.

Dus vervang lege plekken door stoelen waarin we even kunnen wegdromen, fitnessapparaten, speelgoed en creëer ruimten voor inspiratie en sociale activiteiten, yoga/mindfullness trainingen, een kapsalon en/of kinderopvang. Voor een hogere productiviteit van jouw gezonde medewerkers. Naar Morgen!