Voor het bereiken van succes wordt vaak nog louter gefocust op het verlagen van de kostprijs, waaronder arbeid, en het verhogen van de productiviteit. Met als ultiem doel: Winst.

Gelukkig blijkt inmiddels keer op keer dat betrokkenheid jouw organisatie ook (meer) succes kan bezorgen.

Betrokken medewerkers bijvoorbeeld leveren te allen tijde een positieve bijdrage aan de organisatie in de vorm van innovatie, groei en winst. Zij ontwikkelen nieuwe producten en diensten en genereren nieuwe ideeën en klanten.

Ga jij voor winst in 2016? Dan hoort betrokkenheid op jouw lijst met goede voornemens.

De route naar morgen

  1. Ontwikkel een purpose. Wat is de impact van jouw organisatie op het leven van consumenten en de maatschappij?
  2. Coach jouw medewerkers en zet ze in hun kracht. Geef wat vaker feedback, waardeer, inspireer en faciliteer persoonlijke ontwikkeling.
  3. Geef jouw medewerkers autonomie en een stem. Bevlogen medewerkers maken het verschil!
  4. Bevorder samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie
  5. Formuleer betrokkenheid als kernthema in het MVO-beleid van jouw organisatie.

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!