Introductie

Dagelijks vindt in organisaties een totale mismatch plaats. Directie en medewerkers zijn disconnected en spreken elkaars taal niet meer. Terwijl de medewerkers in toenemende mate behoefte hebben aan autonomie, blijft de directie nog altijd de kaders van ons functioneren bepalen. En daar worden wij gek van. Hersendood. Leeg. We draaien onze werkdag zonder al te veel inspanning en gaan weer naar huis.

Zonde van alle kennis die werkgevers inkopen met mooie salarissen. Zonde van de potentie die medewerkers hebben. Zonde van de innovatie die hiermee verloren gaat.

Innovatie dat zich kan uiten in een hogere productiviteit omdat medewerkers vertrouwen krijgen om in hun eigen kracht te mogen functioneren. Innovatie dat zich kan uiten in nieuwe oplossingen en een sterke(re) reputatie omdat medewerkers mogen samenwerken. Met collega’s en met externe stakeholders, zoals de (internationale) gemeenschap.

Aan iedere relatie moet worden gewerkt, ook in organisaties. En managers kunnen ons hierbij uitstekend een handje helpen. Zij kunnen zich als de ‘aanvoerder van relaties’ ontwikkelen tot coach en eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en dialoog bevorderen.

Iedereen wordt gelukkiger van een beetje meer aandacht. Dus probeer het eens!

Aan de slag

  1. Leidinggevenden creëren voorwaarden die de afhankelijkheid van hun medewerkers doet afnemen en zelfstandigheid doet groeien.
  2. Leidinggevenden inspireren elkaar naar een hogere betrokkenheid van hun medewerkers (en hiermee output).
  3. Leidinggevenden onderhouden contacten met externe stakeholders en onderzoeken mogelijkheden tot nadere samenwerkingsverbanden.
  4. Leidinggevenden evalueren continu hun rol als coach met als doel deze nog beter in te vullen.

****
Leiders houden menen betrokken. Wanneer start jij? #naarmorgen


Meer inspiratie vind je in ons magazine Modern werkgeverschap en management development.

Ook interessant

Aan de slag met moderner werkgeverschap.
Betrokkenheid Management development Modern werkgeverschap Persoonlijk leiderschap Talentontwikkeling

Aan de slag met moderner werkgeverschap.

Introductie Tijden veranderen. Nieuwe generaties dwingen organisaties om de spelregels te veranderen. Er is behoefte aan meer autonomie, flexibiliteit en…
Read More
Maak het verschil. Zo voorkom je pestgedrag.
Betrokkenheid Empathie Gezin Management development Modern werkgeverschap Persoonlijk leiderschap Talentontwikkeling

Maak het verschil. Zo voorkom je pestgedrag.

Introductie Anderen volgen, het gemis aan warmte en geborgenheid, jaloezie..Allemaal redenen om iemand te pesten en je eigen frustraties af…
Read More
8 tips voor inclusiviteit
Betrokkenheid Cultuurontwikkeling Empathie Gezin Management development Mentale gezondheid Modern werkgeverschap Persoonlijk leiderschap

8 tips voor inclusiviteit

Introductie Kunnen zijn wie we zijn, altijd en overal. Inclusiviteit is aan de orde van de dag in ieder(e) organisatie,…
Read More
1 2 3 7