W150521_SOLOMON_COMMUNICATIONISSUES-1024x426

Inleiding

Dagelijks vindt in organisaties een totale mismatch plaats. Directie en medewerkers zijn disconnected en spreken elkaars taal niet meer. Terwijl de medewerkers in toenemende mate behoefte hebben aan autonomie, blijft de directie nog altijd de kaders van ons functioneren bepalen. En daar worden wij gek van. Hersendood. Leeg. We draaien onze werkdag zonder al te veel inspanning en gaan weer naar huis.

Zonde van alle kennis die werkgevers inkopen met mooie salarissen. Zonde van de potentie die medewerkers hebben. Zonde van de innovatie die hiermee verloren gaat.

Innovatie dat zich kan uiten in een hogere productiviteit omdat medewerkers vertrouwen krijgen om in hun eigen kracht te mogen functioneren. Innovatie dat zich kan uiten in nieuwe oplossingen en een sterke(re) reputatie omdat medewerkers mogen samenwerken. Met collega’s en met externe stakeholders, zoals de (internationale) gemeenschap.

Aan iedere relatie moet worden gewerkt, ook in organisaties. En managers kunnen ons hierbij uitstekend een handje helpen. Zij kunnen zich als de ‘aanvoerder van relaties’ ontwikkelen tot coach en eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en dialoog bevorderen.

Iedereen wordt gelukkiger van een beetje meer aandacht. Dus probeer het eens!

  1. Leidinggevenden creëren voorwaarden die de afhankelijkheid van hun medewerkers doet afnemen en zelfstandigheid doet groeien.
  2. Leidinggevenden inspireren elkaar naar een hogere betrokkenheid van hun medewerkers (en hiermee output).
  3. Leidinggevenden onderhouden contacten met externe stakeholders en onderzoeken mogelijkheden tot nadere samenwerkingsverbanden.
  4. Leidinggevenden evalueren continu hun rol als coach met als doel deze nog beter in te vullen.


Betrokken leidinggevenden hebben betrokken medewerkers. #naarmorgen


Laatste nieuws

Loading RSS Feed

Meer nieuws>


Naar Morgen

Betrokkenheid is een leiderschapsvaardigheid en komt aan bod in ons boek De route naar morgen – Werken aan persoonlijk leiderschap voor leidinggevenden. Als werkboek nu verkrijgbaar in de winkel.


Ook interessant