De maatschappij is in beweging en organisaties dienen mee te bewegen. Ook jouw organisatie. Er zijn uitdagingen genoeg! Het milieu. Gezondheid. Arbeidsomstandigheden. Transparantie. Kernthema’s die in ieder verduurzamingsplan moeten worden opgenomen.
Er gebeurt veel in onze omgeving en toch zijn wij (nog) niet in staat om betrokkenheid te tonen bij relevante maatschappelijke vraagstukken. Niet verwonderlijk. De afgelopen decennia is onze blik naar binnen gekeerd. Met focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Controle in plaats van vertrouwen.

Doe eens gek en kijk naar buiten. Informeer eens bij je collega of zakelijke relatie en ontdek (maatschappelijke) betrokkenheid. Met ondernemerschap. Met het welzijn van kinderen. Of met de bestrijding van armoede en ziekten. Lokaal of internationaal. Ook zijn inmiddels diverse modellen beschikbaar om je op weg te helpen. Er is inspiratie genoeg!

 1. Stichting Milieukeur: SMK stelt voor branches te certificeren duurzame barometers samen, waarin alle relevante kernthema’s worden opgenomen.
 2. De MVO Prestatieladder: Een MVO management systeem waarmee het proces van duurzame ontwikkeling objectief aantoonbaar kan worden gemaakt.
 3. ISO26000: De internationale richtlijn voor de implementatie van MVO in de organisatie.

En dan…verbinden!

De route Naar Morgen

 1. Leiders….toon betrokkenheid!
 2. Organiseer een mastermind voor bewaking en voortgang. Verdeel rollen/taken.
 3. Benoem gezamenlijk (met iedereen die wil) relevante maatschappelijke ontwikkelingen voor de organisatie
 4. Stel kernthema’s vast (per jaar) of ambieer duurzaamheidscertificering
 5. Formuleer een doelstelling per thema inclusief een verantwoordelijke
 6. Maak een plan van aanpak en communiceer de voortgang naar stakeholders via de website, social media, online platform of in het (dynamische) jaarverslag
 7. Kom regelmatig samen voor een bespreking over de voortgang en zorg voor betrokkenheid in de organisatie.
 8. Sta open voor feedback en nieuwe ideeën (en begin weer bovenaan..).

Naar Morgen

Wij brengen betrokkenheid.

Vanuit onze motivatie om ieders potentieel te benutten is het ons hoogste doel om een context te creëren waarin jullie medewerkers op een dusdanige wijze waarderen, dat zij het ouderschap naar ieders behoefte kunnen invullen én zich continu, op een toegankelijke, wijze kunnen blijven ontwikkelen.

Hiervoor inspireren en begeleiden wij met initiatieven die leiderschap bevorderen; initiatieven die mensen samenbrengen, in hun kracht zetten en waarmee de wereld een beetje beter achterblijft.

De eindbestemming is helder: Impact!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.